MEDICUS RIJBEWIJSKEURING
RIJGESCHIKTHEIDSONDERZOEK

DIENSTEN

Bij Medicus Rijbewijskeuringen kunt u terecht voor een rijbewijskeuring. De rijbewijskeuring is bedoeld om vast te stellen of iemand geestelijk voldoende gezond is om veilig en zelfstandig een voertuig te kunnen besturen. Het onderzoek wordt gedaan door de psychiater van Medicus Rijbewijskeuringen.

Wij werken samen met CBR en zijn ook te vinden tussen de lijst van specialisten:

 

Gezondheidsverklaring.


Het CBR wil dat u zich medisch laat onderzoeken naar het bestaan van een psychiatrische aandoening die de rijgeschiktheid beïnvloedt. Dit op basis van de door u in de Gezondheidsverklaring (eigen verklaring) aangegeven Informatie. Aan de hand van de volgende punten kan een rijbewijskeuring geacht worden.

 • ADHD, ADD, ASS, PDDnos
 • Alcohol - Drugs misbruik
 • Mededelingen onderzoek Medisch, Alcohol en Drugs
 • Psychiatrische aandoening: Depressie, Bipolaire stoornis, Schizofrenie, PTSS etc.
 • MCI / Cognitieve stoornis / Dementie
 • 75+ Keuring
 • Groot rijbewijs

 


HOE WERKT HET?

1. MAAK EEN AFSPRAAK.
Dit kan telefonisch via 085-06 06-169 of online.
De afspraak kan op onze locatie in Apeldoorn plaatsvinden.
Na het maken van een afspraak ontvangt u een bevestiging per mail en per sms.

2. ONDERZOEK DOOR DE PSYCHIATER.
De rijbewijskeuring zal ongeveer 25 minuten duren en bestaat uit een gesprek met de Psychiater.
Om uw onderzoek soepel te laten verlopen vragen wij u de volgende zaken mee te nemen:

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Overzicht medicijnen.

Als het een keuring is in verband met alcohol en of drugsgebruik gaat, krijgt u van ons een laboratorium formulier toegestuurd per mail. Deze kunt u uitprinten en meenemen naar de voor u dichtbij zijnde ziekenhuis om bloed of urine af te geven. Tevens ontvangt u een link per mail met een lijst van ziekenhuizen, die door het CBR goedgekeurd zijn. De uitslag van het bloed en of urine onderzoek zal de psychiater verwerken in het rapportage.

3. RAPPORTAGE
Na het onderzoek wordt het rapport in in 2-4 weken afgerond. Het verschilt per type onderzoek hoe snel de rapportage gereed is. Bij alcohol en drugs onderzoeken is het afhankelijk van de uitslag van bloed en urineonderzoek.
Zodra u gezien bent door de psychiater krijgt u een factuur via de mail toegestuurd. U krijgt 14 dagen de tijd om het bedrag over te maken, onder vermelding van uw naam en factuurnummer. De rapportage wordt pas naar het CBR verstuurd nadat de betaling is voldaan.


Vordering / Mededelingsprocedure.

De vorderingsprocedure is een wettelijke maatregel om het verkeer veiliger te maken en staat los van het strafrecht. Het is daarom mogelijk dat u opgeroepen door de rechtbank. Het CBR wil dat u zich medisch laat onderzoeken naar het bestaan van een psychiatrische aandoening die de rijgeschiktheid beïnvloed.

HOE WERKT HET?

1. MAAK EEN AFSPRAAK.
Dit kan telefonisch via 085-06 06 169 of online.
De afspraak kan op onze locatie in Apeldoorn.
Na het maken van een afspraak ontvangt u een bevestiging per mail en per sms.

2. ONDERZOEK DOOR DE PSYCHIATER.
De rijbewijskeuring zal ongeveer 45 minuten duren en bestaat uit een gesprek met de Psychiater.
Om uw onderzoek soepel te laten verlopen vragen wij u de volgende zaken mee te nemen:

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Overzicht medicijnen.

Als het een keuring is in verband met alcohol en of drugsgebruik, krijgt u van ons een laboratorium formulier toegestuurd per mail. Deze kunt u uitprinten en meenemen naar de voor u dichtbij zijnde ziekenhuis om bloed of urine af te geven. Tevens ontvangt u een link per mail met een lijst van ziekenhuizen, die door het CBR goedgekeurd zijn. De uitslag van het bloed en of urine onderzoek zal de psychiater verwerken in het rapportage.

3. RAPPORTAGE
Na het onderzoek wordt het rapport in ongeveer 4 weken afgerond. Het verschilt per type onderzoek hoe snel de rapportage gereed is. Bij alcohol en drugs onderzoeken is het afhankelijk van de uitslag van bloed en urineonderzoek.

 


 

 

 

 


 


 


 


 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info